Prodáno. Embracer se zbavuje Gearboxu, kupcem je Take-Two Interactive
i Zdroj: Gearbox
Novinka Prodáno. Embracer se zbavuje Gearboxu, kupcem je Take-Two Interactive

Prodáno. Embracer se zbavuje Gearboxu, kupcem je Take-Two Interactive

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

28. 3. 2024 10:19

Embracer oficiálně potvrzuje prodej Gearboxu. Transakce se vyšplhala k částce 460 milionů dolarů.

Reklama

  • Take-Two Interactive kupuje Gearbox
  • Obchod vyjde na 460 milionů dolarů
  • Díky akvizici získá značky Borderlands, Tiny Tina’s Wonderlands či Duke Nukem

Embracer potvrdil další obchod. Jde o prodej části společnosti Gearbox Entertainment, kterou v roce 2021 pořídil za 1,3 miliardy dolarů. Nyní se jí zbavuje za 460 milionů dolarů, na druhé straně transakce stojí Take-Two Interactive.

Obchod ještě musí posvětit regulační úřady. Embracer následně přijde o Gearbox Software, Gearbox Studio Montréal a Gearbox Studio Quebec včetně značek Borderlands, Tiny Tina’s Wonderlands, Homeworld, Risk of Rain, Duke Nukem a Brothers in Arms. V jeho vlastnictví zůstane Gearbox Publishing San Francisco, značky Remnant, Hyper Light Breaker a dosud neoznámené tituly.

Generální ředitel Embraceru Lars Wingefors označil transakci jako důležitý krok ke snížení dluhu, od zeštíhlování společnosti si slibuje snížení obchodního rizika. „Jsem rád, že jsme dospěli k řešení, které je v nejlepším zájmu všech zúčastněných stran,“ řekl a poděkoval Randymu Pitchfordovi a jeho týmu za skvělou práci.

Podobně to vidí i šéf Gearboxu, dle Pitchforda jde o nejlepší možné řešení. „Chci osobně ujistit fanoušky našich her, že tato dohoda zajistí, že herní zážitky, které ve společnosti Gearbox vyvíjíme, budou ty nejlepší, jaké mohou být.“

Gearbox už s Take-Two Interactive něco zažil, pod labelem 2K Games totiž vyšly hry v sérii Borderlands, Tiny Tina’s Wonderlands, Battleborn či Duke Nukem Forever. V Gearboxu se nyní pracuje na nových Borderlands a několika dalších projektech.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama